Tarot: geen abracadabra, zo leer je het!

Het ziet er misschien uit als abracadabra, maar niks is minder waar: ook jij kan tarotkaarten leren leggen en duiden. En nee, hiervoor hoef je niet terug de schoolbanken in of stukken tekst in je hoofd te prenten. Tarot is een hulpmiddel die je kan inzetten om gevoel onder woorden te brengen. In dit blog vertel ik je er meer over.

 

Wat zijn tarotkaarten?

Laten we beginnen bij het begin: tarot is een hulpmiddel om gevoel onder woorden te brengen. Zo kan je tot nieuwe inzichten komen of bevestiging krijgen in een onderbuikgevoel wat al bij jou of een ander speelt. Een deck (lees: een kaartenspel) bestaat uit 78 kaarten met elk een unieke afbeelding en betekenis. Misschien denk je nu: Oh, help, 78 kaarten met een unieke betekenis, hoe ga ik dat ooit leren? Dan heb ik goed nieuws! Je hoeft het namelijk niet uit je hoofd te leren. Het gaat om het gevoel wat een kaart jou geeft in een bepaalde legging.

 

Tarotkaarten leren leggen

Er zijn duizenden Youtube video’s te vinden die je vertellen hoe je de kaarten moet leggen. Dit kan zeker inspirerend zijn, maar het echt onder de knie krijgen? Daarvoor heb je twee dingen nodig: een stukje kennis en een bad ass attitude om het gewoon te gaan doen! Begin bij het vergaren van die kennis. Want waarschijnlijk heb je nog een aantal brandende vragen, zoals bijvoorbeeld:

  • Welke kaarten zijn er?
  • Hoe stem ik me af op mijn intuïtie?
  • Welke leggingen zijn er en wanneer doe ik welke?
  • Hoe kan ik de boodschappen uit de kaarten halen?

 

Om antwoord te krijgen op deze vragen, is het handig om een steuntje in de rug te zoeken. Iemand die je het eerste stuk op weg helpt. En wees gerust: je hoeft echt niet terug de schoolbanken in. Met een cursus kan je de beginselen van tarot al goed onder de knie te krijgen.

Zie het als leren autorijden. Je leert het door rijlessen te nemen waarbij iemand naast je zit die jou begeleidt. Na die lessen heb je de kennis in huis. Na het ‘afrijden’, is het een kwestie van figuurlijke vlieguren maken. Dat is wanneer je het pas écht onder de knie krijgt. Zo is het ook met tarot!

 

Tarot Cursus

Lijkt het je leuk om tarot te leren leggen? Dan ben ik graag jouw ‘rij instructrice’ ;-)! Ik bied sinds kort een tarot cursus aan. Deze bestaat uit 5 privélessen – hier in de praktijk – van +/- 75 min. En het leuke is: jij bepaalt je leertempo! Wil je steeds een korte pauze van een aantal dagen of weken tussen de lessen? Dan kan dat. Wil je in een stuk door? Dan kan je ook twee of meerdere lessen achter elkaar plannen. Zie ik je binnenkort?

Lees op deze pagina alle informatie.

Of plan hier je eerste les van de tarot cursus direct in.

Liefs,

Denise

Gratis kennismaken

Ben je nieuwsgierig naar coaching? Wil je weten wat het voor jou kan betekenen? Of lijkt het je leuk om gewoon even kennis te maken onder het genot van een warm kop koffie of thee? Klik op de link hieronder dan maken we een vrijblijvende afspraak. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

Schermafbeelding 2022-12-02 om 22.13.55
Schermafbeelding 2023-01-03 om 15.42.50

Contact opnemen