3 tips om de kou te trotseren!

Brrr! Nederland is omgetoverd tot een groot winters paradijs. De sneeuwballen vliegen je om de oren, schaatsen worden uit de kast getrokken en kinderen zie je spelen in de sneeuw. Wat is het nu goed vertoeven in ons koude kikkerlandje. De winter is volop aan de gang, dus hoogtijd om een paar leefstijltips – speciaal voor de winter – met jou te delen!

 

Winter leefstijl tip 1: Fashion before comfort?

Normaal kan ik me wel vinden in het motto: “Fashion before comfort.” Maar in de winter geldt toch echt dat het verstandiger is om je goed aan te kleden. Zeker in deze vrieskou kan je maar beter een laagje te veel aan hebben dan te weinig. Dat is dan ook de eerste tip die ik je mee kan geven: laag op laag op laag. Hoe meer lagen je aan hebt, hoe beter je lichaam verwarmd blijft. Liever meer dunne lagen, dan één dikke laag. Je lichaam geeft warmte af en die wil je natuurlijk zo goed mogelijk vasthouden. Door meerdere lagen blijft jouw lichaamswarmte tussen je laagjes kleding. En zo blijf je langer warm. O ja, en vergeet je daarbij je benen niet? Denk aan een legging, panty, meerdere lagen onderbroeken en sokken. Neem als laatste een duik in je kledingkast. Het kan soms verrassend zijn wat je er allemaal vandaan haalt. Mutsen, oorwarmers, sjaals, wanten, handschoenen, hoeden, noem maar op.

 

Winter leefstijl tip 2: Bewegen

Sneeuwbalgevechten, luidkeels meezingen tijdens de après ski in de Amsterdamse straten en dansend over het ijs. Het liefst zou je aan alles mee doen en toch kan het maar zo zijn dat je behoort tot de categorie: koukleum. Ik kan niet anders dan me daar volledig bij aansluiten. Het gevaar zit hem erin dat je de hele dag binnen blijft en niet voldoende beweging krijgt. Want ook de sportscholen hebben we al weken niet meer van de binnenkant gezien. Belangrijk om er goed op te letten dat je voldoende beweging krijgt. Neem leefstijl tip 1 ter harte en kies ervoor om toch dat blokje om te gaan. Trotseer de kou! Mocht het toch echt niet in jouw straatje passen, kijk dan of je een plek in huis kan vinden om een half uur tot een uur te bewegen. Lukt het je niet zelf een workout routine te bedenken? Geen man over boord! Zoek het dan op op YouTube; daar staan honderdduizenden dan wel niet miljoenen workout video’s. So, no excuses! 😉

 

Winter leefstijl tip 3: Voeding

Ook je voeding kan je finetunen en aanpassen op het seizoen. Zo ook voor de winter. Het kan maar zo zijn dat het in huis een stukje kouder is of dat je flink bent afgekoeld na het banjeren door de sneeuw. Belangrijk dus om met de juiste voeding je lichaam warm te houden. Een kopje thee, koffie of warme choco? Doen! Zodra je een (ijs)koud drankje neemt, is je lichaam bezig om het op lichaamstemperatuur te brengen. Dat vergt energie. En die heeft je lichaam nu nodig om alles warm te houden. Een ander punt om te blijven monitoren: je vochtinname. In de winter zijn we geneigd om minder water te drinken dan in de zomer. Let dus ook op je vochtinname in haar totaliteit. Een extra tip: kies ervoor om het water eerst te koken in een waterkoker. Laat het even afkoelen. Zo drink je geen (ijs)koud water meer. Hetzelfde geldt voor voeding; kies het warme boven het koude. Laat liever die salade staan en kies voor een warme kop soep. Maak warme havermout met melk in de ochtend en laat de crackers met beleg links liggen. Ga in de avond bijvoorbeeld voor een simpel groente, vlees, aardappel gerecht in plaats van sushi of koude wraps.

Stay warm! 🙂

Liefs,

Denise

Gratis kennismaken

Ben je nieuwsgierig naar coaching? Wil je weten wat het voor jou kan betekenen? Of lijkt het je leuk om gewoon even kennis te maken onder het genot van een warm kop koffie of thee? Klik op de link hieronder dan maken we een vrijblijvende afspraak. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

Schermafbeelding 2022-12-02 om 22.13.55
Schermafbeelding 2023-01-03 om 15.42.50

Contact opnemen