De Kracht van de Gedachte

Stroom van gedachten

Wegzinken in gedachten, mijmeren en overpeinzen. De stroom aan gedachten lijkt soms oneindig. Met als resultaat: een wirwar in ons hoofd. Tsja, als mens zijn we er maar druk mee. Gedachten blijven altijd komen en gaan. Bestond er maar een stopknop waardoor we met één klik de boel uit konden zetten. Maar helaas, meer dan een mini pauze zit er niet in.

 

Alles begint met een gedachte

Oké, we weten dus dat je er niet aan ontkomt. Maar toch zet ik gedachten niet in een negatief daglicht. Juist niet! Want alles begint met een gedachte. Zoals het bericht dat ik nu schrijf. En jij die het leest. Het begon met een gedachte. En daarmee heb jij een scheppende kracht in eigen handen. Hoe magisch is dat?

 

Gedachten creëren jouw werkelijkheid

Door je bewust te worden van welke gedachten je hebt, kan je inzien hoe het jouw werkelijkheid creëert. Bekijk je die altijd terugkerende file als onoverkomelijk? Of verwelkom je de gedachten dat je die tijd kan gebruiken voor een moment voor jezelf? Zo zie je maar dat gedachten – zowel positief als negatief – direct van invloed zijn op hoe je de buiten- en binnenwereld ervaart.

 

Gedachten op orde

Misschien denk je wel – weer die gedachtes hè – hoe kan ik daar nou bewust van worden? Hieronder een paar tips op een rij:

Gedachten op orde tip 1: Mediteer

Yes, je hoort het goed. Mediteren kalmeert de geest en het zet je even stil. Door de aandacht weer te richten op het hier en nu word je je bewust van de gedachten die zoal voorbij dwarrelen. Wil je meer over mediteren leren? Check dan de vorige blogs.

Gedachten op orde tip 2: Schrijf het van je af

Wat er allemaal in ons hoofd omgaat, kan soms vaag of onduidelijk zijn. Door het van je af te schrijven krijgen de gedachten meer structuur. Kies een vast moment op de dag en schrijf een paar minuten van je af. Wat houd je bezig? Welke gedachten flitsen er door je hoofd?

Gedachten op orde tip 3: Oordeel niet

Als we bewuster worden van onze gedachten, zijn we een tikkeltje geneigd om alleen positieve gedachten te verwelkomen. Zodra er een negatieve gedachte oppopt, willen we die gelijk ombuigen. Een kleine reminder voor jou: als mens heb je ook negatieve gedachten. Dit hoort ook bij ons. Dus laat de gedachte er zijn. Maar onthoud dat je er niet in hoeft mee te gaan.

 

Vind je het lastig om de gedachten te observeren? Of ervaar je juist dat negatieve gedachten je dagelijkse leven belemmeren? Laten we er samen naar gaan kijken. Je bent altijd welkom voor een gratis gesprek. Klik daarvoor op de knop hier beneden.

Ook in de online cursus gaat een groot gedeelte over de kracht van gedachten. Wil je hier meer over leren, maar vooral wel waar en wanneer het jouw uitkomt? Klik dan boven in op de knop cursus voor meer info.

En nog even een grote shoutout naar Lennart voor deze prachtige foto. Neem eens een kijkje op zijn Instagram: @doordelenns.

Liefs,

Denise

Gratis kennismaken

Ben je nieuwsgierig naar coaching? Wil je weten wat het voor jou kan betekenen? Of lijkt het je leuk om gewoon even kennis te maken onder het genot van een warm kop koffie of thee? Klik op de link hieronder dan maken we een vrijblijvende afspraak. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

Schermafbeelding 2022-12-02 om 22.13.55
Schermafbeelding 2023-01-03 om 15.42.50

Contact opnemen