Early birds vs. Team uitslaap

Ben jij iemand die vroeg uit de veren gaat? Of sluit je je aan bij team ochtendhumeur? Helaas is de 5 am club voor mij echt te hoog (lees: te vroeg) gegrepen. Het is iets waar je steeds meer over hoort en dit kan wel eens zorgen voor een typisch gevalletje: fomo gevoel. Want als iedereen vroeg opstaat, dan zal dat ook wel voor mij goed werken.

 

Ochtend routine: Vroege vogels

Ik vind het fascinerend als ik mensen enthousiast hoor praten over hoe productief ze zijn in de ochtend als ze vroeg opstaan. Voor alle vroege vogels onder ons: go for it! Als dit ervoor zorgt dat je met een kickstart aan je dag begint? Doen.

 

Ochtend routine: Uitslapers

Toch is het helemaal niet erg als je – net zoals deze uitslaper hier – liever niet zo vroeg opstaat. Het kan namelijk ook goed zo zijn dat die ene keer omdraaien er juist bij jou voor zorgt dat je gedurende de dag in een flow blijft. Elk mens is namelijk uniek. Wat voor de een hét geheime ingrediënt is, hoeft niet te betekenen dat dat voor jou ook zo is.

 

Zo kies je de juiste ochtend routine

Er is geen one size fits all, alleen jij weet hoe je echt goed je dag kan beginnen en wat je nodig hebt. Luister naar jezelf en pak je ochtend routine aan op een manier die bij jou past. Betekent dat vroeg uit de veren? Hup, bij deze de virtuele schop onder de ochtendkont. Liever de wekker wat later zetten? Ook helemaal goed. Begin dan de dag op jouw eigen moment.

 

Instagram

P.s. als je dit een leuk onderwerp vindt, check dan even mijn reel – met een dikke knipoog – die ik gisteren online gooide op mijn instagram: @denisevbeek. Zie ik je daar?

Liefs,

Denise

Gratis kennismaken

Ben je nieuwsgierig naar coaching? Wil je weten wat het voor jou kan betekenen? Of lijkt het je leuk om gewoon even kennis te maken onder het genot van een warm kop koffie of thee? Klik op de link hieronder dan maken we een vrijblijvende afspraak. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

Schermafbeelding 2022-12-02 om 22.13.55
Schermafbeelding 2023-01-03 om 15.42.50

Contact opnemen