Ja, leefstijlcoaching is iets voor jou!

Afgelopen juli ben ik afgestudeerd aan de post hbo-opleiding tot leefstijlcoach. Yay! Het grappige is dat ik in mijn omgeving veelal de terugkoppeling kreeg: “Gefeliciteerd! Maar wat houdt leefstijlcoach precies in?” En dat is logisch, want dit beroep staat nog in de kinderschoenen. Genoeg reden om hier een blog aan te wijden en dit nog onbekende beroep in de schijnwerpers te zetten.

 

Wat is leefstijl?

‘De manier waarop je leeft.’ Een korte en krachtige omschrijving van het woord leefstijl. Het heeft betrekking op meerdere onderdelen, namelijk: voeding, beweging, slaap, sociaal, ontspanning en zingeving. Deze zes pijlers hebben gezamenlijk een grote invloed op de algehele gezondheid van een mens.

 

Wat is leefstijlcoaching?

De huidige zorg is voornamelijk ingericht op het beter maken van mensen door gebruik te maken van onder andere medicijnen, operaties en behandelingen. Het wordt steeds duidelijker dat een aanpassing in leefstijl ervoor kan zorgen dat dit voorkomen of vermindert kan worden. Leefstijlcoaching valt dus in de categorie preventieve zorg waarbij je zelf aan de slag gaat om je leefstijl te veranderen. De coach is er om je daarbij te helpen, je nieuwe inzichten te geven en om samen te kijken naar datgene wat bij jou past.

 

Wanneer schakel ik een leefstijlcoach in?

Leefstijlcoaching kan iets voor jou zijn als je:

  • vastloopt in het grote ‘spel’ dat het leven heet
  • meer rust en balans in je leven wenst
  • meer energie wenst
  • burn-out gerelateerde klachten wil overwinnen
  • die carrière switch wil maken
  • om wil leren gaan met tegenslagen
  • de perfectionist in je los wil laten
  • om wil leren gaan met prestatiedruk
  • beter je stress wil managen
  • je voeding, beweging en slaap onder de loep wil nemen

 

Wat kan een leefstijlcoach voor mij betekenen?

Een leefstijlcoach kan jou verder op weg helpen op het moment dat je ergens tegen aanloopt. Samen bekijken jullie jouw vraagstuk, waarin alles wat er is er mag zijn. Daarna kijken jullie naar mogelijkheden die bij jou passen om verder te komen. Je zou de leefstijlcoach kunnen omschrijven als een gids die met jou meeloopt om bepaalde obstakels te overwinnen. Jij bepaalt altijd zelf waar je mee aan de slag wilt gaan. De coach is er om jou daar op een opbouwende manier in te begeleiden.

 

Hoe ga ik te werk als leefstijlcoach?

Het is mijn allergrootste wens dat jij het leven gaat leiden waar je van droomt. Dat jij je voelt zoals je je wilt voelen. Door persoonlijke ervaringen zie ik het als mijn zielsmissie om mensen te helpen die vastlopen in het grote ‘spel’ dat het leven heet. Dit doe ik door de mens in haar totaliteit te zien: lichaam, geest en ziel. De zes pijlers zijn voor mij een mooie uitvalbasis, maar alle onderdelen van het leven mogen er zijn in een coachsessie. Ze zijn stuk voor stuk belangrijk om innerlijke rust en balans te bereiken.

 

“Ik wil aan de slag met een leefstijlcoach. Wat nu?”

Misschien denk jij na het lezen van dit blog wel: ‘Dit zou wel eens iets voor mij kunnen zijn’ of ‘dit klinkt interessant en hier wil ik meer over weten’. Ook al is het ergens een vaag onderbuikgevoel. Always trust your gutfeeling :-)! Ga dan eens het gesprek aan en zie of het iets voor jou is.

Wellicht heb je wel een goed gevoel bij mij? Het lijkt mij leuk om met jou kennis te maken. Zullen we een warm kop koffie of thee drinken? Laat het me weten door hieronder op de kennismakingsknop te drukken en het is natuurlijk geheel vrijblijvend! Yes, dat betekent koffie, thee en koekjes for free, voor degene die dat wil! What do you need more?

Hopelijk tot snel!

Liefs,

Denise

Gratis kennismaken

Ben je nieuwsgierig naar coaching? Wil je weten wat het voor jou kan betekenen? Of lijkt het je leuk om gewoon even kennis te maken onder het genot van een warm kop koffie of thee? Klik op de link hieronder dan maken we een vrijblijvende afspraak. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

Schermafbeelding 2022-12-02 om 22.13.55
Schermafbeelding 2023-01-03 om 15.42.50

Contact opnemen