Voornemens volhouden: zo doe je dat!

Nieuw jaar, nieuwe voornemens

Meer bewegen? Hup, van die bank af! Gezonder eten? Ja hoor, laten we een boodschappenlijstje maken. Minder stress? Gewoon wat vaker tot tien tellen. Het lijkt zo gemakkelijk als het op papier staat. En toch blijkt het in de praktijk een stuk lastiger om de goede voornemens vol te houden. Misschien heb jij ook wel een paar goede voornemens en wil je niet dat die na een paar weken al bij het grofvuil staan. Tijd dus om voor eens en altijd die goede voornemens erin te houden. Hoe je dat doet? Lees het hieronder!

 

Voornemens volhouden tip 1: Realistisch zijn

Grootse plannen en ideaalplaatjes; wat houden we er toch van! Maar is het ook haalbaar? Verwachtingen en realiteit kunnen soms mijlen ver uit elkaar liggen. Belangrijk om duidelijk voor ogen te hebben wat mogelijk is voor jou. Zodat je verwachtingen op een lijn komen te liggen met de mogelijkheden. Stel jezelf de volgende vraag: wat kan ik doen – naast alles wat ik op dit moment al doe – en waar heb ik nog ruimte voor?

 

Voornemens volhouden tip 2: Maak het klein

Als aanvulling op de eerste tip is het belangrijk om het klein te houden. Dit zorgt er namelijk voor dat je gemotiveerd blijft en het haalbaar wordt. Het is dan geen grote berg meer waar je immens tegenop ziet. Het wordt behapbaar en dat maakt het een stuk leuker om te integreren. Dus nee, je hoeft niet je hele voedingsplan van A tot Z om te gooien. Maar denk aan een bakje kwark in plaats van je dagelijkse chocolade moment in de avond.

 

Voornemens volhouden tip 3: Wat wil jij?

Vaak maken we een goed voornemen omdat het erbij hoort. Of omdat de buurman het ook doet, dus dan mag ik niet achter blijven. Jammer genoeg zijn dit geen intrinsieke motieven die ervoor zorgen dat je het op de lange termijn volhoudt. Maak een voornemen op basis van jouw gevoel. Laat los wat anderen verwachten of doen. Waar heb jij op dit moment behoefte aan?

 

Voornemens volhouden tip 4: Maak het een leefstijl

Net als met een dieet, komt er aan veel goede voornemens ook een einde. En dat is nou juist net wat we niet willen. De sleutel is om het samen te voegen in je huidige leefstijl. Door realistische en kleine doelen te stellen die vanuit jouw gevoel komen, kan je die gemakkelijk in je huidige leefstijl toevoegen of aanpassen.

Maak er een mooi nieuw jaar van!

Liefs,

Denise

Gratis kennismaken

Ben je nieuwsgierig naar coaching? Wil je weten wat het voor jou kan betekenen? Of lijkt het je leuk om gewoon even kennis te maken onder het genot van een warm kop koffie of thee? Klik op de link hieronder dan maken we een vrijblijvende afspraak. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

Schermafbeelding 2022-12-02 om 22.13.55
Schermafbeelding 2023-01-03 om 15.42.50

Contact opnemen