Persoonlijke groei? Gun het jezelf!

Hey, big spender!

Als koopjesjager heb je de ene na de andere sale item eigen gemaakt tijdens een middagje shoppen met vriendinnen. Je bent tientallen of een paar honderd euro lichter, maar het resultaat mag er wezen. Jij loopt er weer fashionable bij.

Tijdens een rondje op de socials zie je dat je klasgenoot een hypermoderne nieuwe laptop heeft aangeschaft. Tja, die heb jij ook nodig. En doe daar maar de nieuwe telefoon van dat ene merk bij. Alles voor de studie natuurlijk.

De terrassen zijn weer open – hallelujah! – en dat gaan we vieren. De meeste onder ons hebben inmiddels een lunchdate of borrelmiddag achter de rug. En er staan er waarschijnlijk nog meer op de planning. Wat keken we ernaar uit.

 

De clou van het verhaal

Misschien denk je nu wel: ‘Oké, Denise, wat bedoel je hier nou mee?’ Dat snap ik! We kunnen geld letterlijk over de toonbank smijten voor de nieuwste gadgets en trends op modegebied. Want, we hebben het toch nodig? Zeker.

Laat je alleen niet tegenhouden om dat geld eens een keer aan iets anders uit te geven. Wat dacht je van: aan jezelf? Als we geld aan onszelf uitgeven en investeren in persoonlijke ontwikkeling en groei, dan schrikken we vaak. Er komen allerlei smoesjes naar voren: “Dat kan ik niet betalen. Jeetje, wat is het duur.” We haken af.

 

Gun het jezelf!

En dat terwijl een gemiddelde sessie bij een professional vaak goedkoper is dan een avondje uit eten. Hoe kan dit? We gunnen het onszelf simpelweg niet. Tijdens zo’n sessie leren en groeien we. We gaan naar binnen en verbinden met ons hart. We zijn bezig met de binnenwereld en niet met de buitenwereld. Toch spenderen we de meeste tijd (en geld) buiten onszelf. Investeren in jezelf is dus iets wat een ver-van-je-bed-show kan zijn.

Daar zit een paradox: alles begint bij jezelf begint. Van daaruit stap jij de buitenwereld tegemoet. Is het dus niet net zo belangrijk om af en toe te kiezen voor een investering in jezelf?

Onthoud dat je altijd baas bent in eigen portemonnee. Doe wat goed voelt voor jou! Mijn intentie is enkel om je aan het denken te zetten én om je uit te dagen. Dus: durf jij het aan om de eerstvolgende keer uit eten in te plannen op een later moment? Zodat je in plaats daarvan jezelf een sessie kan gunnen.

Even in de categorie ‘wij van WC-eend’: een kennismaking bij mij is zelfs gratis. Je bent van harte welkom! Wat houdt je nog tegen? Zie ik je binnenkort?

Liefs,

Denise

Gratis kennismaken

Ben je nieuwsgierig naar coaching? Wil je weten wat het voor jou kan betekenen? Of lijkt het je leuk om gewoon even kennis te maken onder het genot van een warm kop koffie of thee? Klik op de link hieronder dan maken we een vrijblijvende afspraak. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

Schermafbeelding 2022-12-02 om 22.13.55
Schermafbeelding 2023-01-03 om 15.42.50

Contact opnemen