In 3 stappen van doen naar zijn

Druk, druk, druk! Als bezige bijtjes houden we onszelf flink bezig. Alleen door die dagelijkse heisa gaan allerlei ‘vanzelfsprekendheden’ zo aan onze neus voorbij. Denk aan een glimlach van een compleet onbekende op straat, het goedemorgen koor als je in de ochtend je zoom meeting ‘binnenstapt’ en de lieve mensen die dag en nacht voor ons klaar staan.

Misschien denk je wel: ‘ik wil graag losbreken uit die dagelijkse sleur, maar hoe?’. Dan ben je hier aan het juiste adres. Volg het stappenplan hieronder, zodat jij uit de actiestand komt en in de zijn-modus stapt.

 

3 stappen om van doen naar zijn te gaan

 

Stap 1: Ga mediteren

Het kan maar zo zijn dat je al wel eens hebt gemediteerd of inmiddels jezelf hebt ontpopt tot een ware meditatie-kenner. Er zijn namelijk steeds meer mensen die beginnen met mediteren en dat is niet voor niks. Meditatie is bij uitstek de manier om weer terug te keren naar binnen. Zo kan je je gedachten, gevoelens en emoties observeren. Je brengt je aandacht terug naar het hier en nu. Oefening baart kunst: hoe vaker je mediteert, hoe bewuster je wordt. En dan blijft het niet alleen bij de paar minuten stilte. De oplettendheid blijft vervolgens gedurende de dag bij je.

 

Stap 2: Schrijf het van je af

Gedachten drijven als wolken aan ons voorbij. Ze zijn ongrijpbaar en ontastbaar. Het kan daarom knap ingewikkeld zijn om concreet te duiden wat er zoal in je omgaat. Van je afpennen helpt je om je gedachten duidelijk in beeld te krijgen. Wat er op dit specifieke moment in jou speelt, blijft niet meer ergens zweven maar het wordt visueel en concreet gemaakt.

 

Stap 3: Ga naar de helikopterview

Onze geest kan flink met ons aan de haal gaan. We kunnen gedachten hebben die ons in de doe-modus houden. Want we moeten nog dit of dat van onszelf. Ho, stop! We hebben gedachten, maar we zijn ze niet. Als we ons daar bewust van worden, dan hebben we een keuze. Is het noodzakelijk om nu die ene taak te doen? Zo ja, voer het uit. Zo niet, vraag jezelf dan af waar je behoefte aan hebt op dit moment.

 

Wil je graag meer begeleiding bij het losbreken uit de automatische piloot? Minder doen en meer zijn? Ik help je er graag bij! Laten we tijdens een gratis kennismaking samen kijken naar de aanpak. Meld je aan via de link hieronder.

Liefs,

Denise

Gratis kennismaken

Ben je nieuwsgierig naar coaching? Wil je weten wat het voor jou kan betekenen? Of lijkt het je leuk om gewoon even kennis te maken onder het genot van een warm kop koffie of thee? Klik op de link hieronder dan maken we een vrijblijvende afspraak. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

Schermafbeelding 2022-12-02 om 22.13.55
Schermafbeelding 2023-01-03 om 15.42.50

Contact opnemen