Voor de vrije vogels

Vrijheid

Vrijheid staat bij mij hoog in het vaandel. Het is een kernwaarde: dat wat mij, mij maakt. Voor elk mens betekent vrijheid iets anders. De een voelt het tijdens het maken van een verre reis. De ander kan zijn geluk niet op door zelf beslissingen te nemen en ziet dat als ademruimte.

 

De vrijheidssaboteur

Ultieme vrijheid voor mij? Je vrij voelen in jezelf. Een verre reis is geweldig en de mogelijkheid om keuzes te maken net zo. Het kan alleen altijd beperkt worden door iets van buitenaf. Een vlucht die wordt gecanceld of een manager die een andere beslissing neemt: we’ve all been there. Beperking is de vrijheidssaboteur zelve.

 

Leven vanuit vrijheid doe je zo!

Het heeft even geduurd voordat ik het door had, maar vrijheid zit binnenin. Het zijn met wat er ook is, dat is waardoor je je pas echt een vrije vogel voelt. Dat betekent dat het niet meer zoveel uitmaakt in welke omstandigheden je verkeert, je staat jezelf toe om altijd te zijn wie je echt bent. Is dat niet het toppunt van je vrij voelen?

 

Kernwaarden

Leven naar jouw kernwaarden zal ervoor zorgen dat je mag zijn wie je bent. Bestempel je jezelf ook als vrije vogel? Dan kan het goed zo zijn dat je je niet gelukkig kunt voelen als jouw manager continue de touwtjes in handen wilt houden. Omdat je niet kan leven naar jouw kernwaarde: vrijheid. Een ander voorbeeld: stel je voor dat je kernwaarde harmonie is en je komt uit een liefdevol gezin, dan zal je innerlijke rust en balans ervaren. Maar kom je elke avond in een huis vol ruzie, dan zal dat betekenen dat je uit balans raakt. Belangrijk dus om erachter te komen welke kernwaarden bij jou horen. Zodat je begrip krijgt naar jezelf: waarom je je voelt, zoals je je voelt.

 

Send help!

Denk je nu: oh, help, waar begin ik? Tijdens een coach sessie nemen we samen jouw kernwaarden onder de loep. We nemen een duik in het diepe, zodat jij met een begripvolle blik naar jezelf en anderen kijkt. Begrip creëert duidelijkheid. Door begrip laten we los.

Liefs,

Denise

Gratis kennismaken

Ben je nieuwsgierig naar coaching? Wil je weten wat het voor jou kan betekenen? Of lijkt het je leuk om gewoon even kennis te maken onder het genot van een warm kop koffie of thee? Klik op de link hieronder dan maken we een vrijblijvende afspraak. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

Schermafbeelding 2022-12-02 om 22.13.55
Schermafbeelding 2023-01-03 om 15.42.50

Contact opnemen